Black flank steak

Työaika 45 min Kokonaisaika 1 t
3-6 annosta

Fermentoidulla valkosipulilla maustettu flank steak värjätään kauttaaltaan mustaksi pienellä määrällä mustekalan mustetta. Värjäys ei vaikuta lihan makuun, joten resepti toimii vallan mainiosti myös ilman mustetta. Lisukkeeksi valmistetaan täyteläinen muhennos torvisienistä, mustapavuista ja pekonista.

 

Resepti on mitoitettu yhdelle flank steak -palalle (noin 750 g). Mikäli hyödynnät reseptiä koko pakkaukselle (noin 1,5 kg), tuplaa määrät.

Raaka-aineet

10 g mustekalan mustetta

1/2 pkt Atria Takuumurea Premium Naudan flank steak suklaahiehosta n. 1,5 kg

Mausteseos

25 g musta, fermentoitu valkosipuli

1/2 dl rypsiöljy

13 g rouhittua mustapippuria

10 g savupaprikajauhetta

5 g chilijauhetta

Pekoni-sienimuhennos

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g

50 g sipulia

100 g kuivattuja mustatorvisieniä

50 g sipulia

100 g mustatorvisieniä

5 dl lihalientä

1 tlk (230 g) mustapapuja

suolaa

Lisäksi halutessasi

2 dl kuohukermaa

5 g mustekalan mustetta

Valmistusohje

Valmista mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi tahnaksi. Sivele flank steakin pinta mustekalan musteella, mikäli mustetta käytät. Hiero mausteseos lihan pintaan. Anna lihan maustua hetki huoneenlämmössä.

 

Paista nopeasti väri lihan pintaan pannulla ja aseta lihaan lämpömittari. Kypsennä 180-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpö on makuusi sopiva. Voi kypsentää lihan myös grillaamalla. Grillaa silloin ensin kauniit pinnat suoralla, kovalla lämmöllä ja jatka grillaamista sopivaan kypsyysasteeseen sitten miedommalla lämmöllä. Anna lihan vetäytyä hetki foliossa ennen leikkuuta.

 

Kuutioi pekoni ja hienonna sipuli. Laita pekonikuutiot kylmälle pannulle ja kuumenna pannu ja ruskista pekonit. Kuullota samalla myös sipuli pekonirasvassa. Lisää joukkoon liotetut tai tuoreet torvisienet ja mausta suolalla. Lisää lihaliemi, hauduta hetki. Lisää valutetut mustapavut ja mausta muhennos suolalla. Anna muhennoksen vetäytyä hetki. Halutessasi kermaisemman muhennoksen, voit lisätä joukkoon 2 dl kermaa. Voit myös värjätä muhennoksenkin täysin mustaksi pienellä määrällä mustekalan mustetta.