Toimitusehdot

 

Atria Lihakauppa-verkkokaupan toimitusehdot

 

1. Yleisesti

Nämä ehdot ovat Atria Suomi Oy:n Lihakauppa-verkkokaupan (jäljempänä ”Verkkokauppa” tai ”Atria”) sopimusehdot, joita sovelletaan Verkkokaupasta ostettavien tuotteiden ja lahjakorttien kauppaan Atria Suomi Oy:n ja asiakkaan (jäljempänä ”Asiakas”) välillä. Näitä ehtoja sovelletaan Verkkokaupan kuluttaja- ja yritysasiakkaisiin.

Asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan niitä tekemällä tilauksen Verkkokaupasta.

 

2. Verkkokaupassa asiointi

Asiakas voi tilata tuotteita Verkkokaupan ostoskorin kautta. Asiakas sitoutuu antamaan itseään koskevat tiedot oikeina, ja Asiakas vastaa tietojen oikeellisuudesta. Asiakkaan on oltava yli 18-vuotias ja hänellä on oltava toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Asiakas voi olla myös yritys, mutta tällöin kuluttajansuojalainsäädäntöä ei sovelleta Asiakkaaseen.

 

3. Henkilötietojen käsittely

Henkilötietoja käsitellään kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön sallimalla ja velvoittamalla tavalla. Atria Suomi Oy toimii henkilörekisterien rekisterinpitäjänä. Atria Suomi Oy:n Tietosuojakäytäntöön voi tutustua täältä.

 

4. Tuotteiden tilaaminen ja tilauksen sitovuus

Tuotteita tilataan Verkkokaupan ohjaamalla tavalla.

Asiakasta sitova tilaus syntyy, kun Asiakas on lähettänyt tilauksensa. Asiakas saa tilauksesta tilausvahvistuksen/kuitin vain sähköpostitse antamaansa sähköpostiosoitteeseen.

 

5. Verkkokaupan lahjakortti

Asiakas voi ostaa Verkkokaupasta lahjakortin. Lahjakortin myöntää Atria. Lahjakortti sisältää sen rahallisen arvon, joka lahjakortille on maksettu Verkkokaupassa. Lahjakortille voi asiakkaan valinnan mukaan ladata joko 50, 100 tai 150 euroa. Lahjakortille ei kerry korkoa.

Lahjakorttia voi käyttää ainoastaan Verkkokaupan tuotteiden tilaamiseen. Verkkokaupan tuotteiden toimittamiseen sovelletaan näiden ehtojen kohtaa seitsemän (7) (toimitustavat ja toimituksen vastaanotto), jonka mukaan Verkkokaupan tuotteita toimitetaan vain erikseen mainituille alueille Suomessa ja toimitusosoitteen on sijaittava kyseisellä toimitusalueella.

Lahjakortin maksamisen jälkeen, lahjakortti lähetetään Asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Lahjakortteja ei voida toimittaa postitse. Osteassasi lihatuotteita (muita kuin lahjakortteja), toimituskulu veloitetaan asiakkaalta. Mikäli ostetaan pelkkiä lahjakortteja, toimituskulua ei veloiteta. 

Lahjakortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Lahjakorttia ei tarvitse käyttää kerralla, vaan sitä voi käyttää halutessaan vähitellen sen voimassaolon ajan. Mikäli Atria myöntää Asiakkaalleen tuotehyvityksen, jonka annetaan lahjakorttina tai hyvityskoodina Verkkokauppaan, on Asiakkaan tällöin käytettävä lahjakortti tai hyvityskoodi yhdellä kertaa. Lahjakorttia ei voi vaihtaa käteiseksi.  

Asiakas on vastuussa lahjakortista ja Atria ei vastaa kadonneista, varastetuista, tai luvattomasti käytetyistä lahjakorteista. Jos Asiakas antaa lahjakortin toiselle henkilölle, Asiakkaan vastuulla on kertoa lahjakorttiin liittyvistä ehdoista.

 

6. Gastrogrill Mure’ lahjakortti

Asiakas voi ostaa Verkkokaupasta lahjakortin. Lahjakortin myöntää Atria / Gastrogrill Mure’. Lahjakortti sisältää sen rahallisen arvon, joka lahjakortille on maksettu Verkkokaupassa. Lahjakortille voi asiakkaan valinnan mukaan ladata joko 50, 100 tai 150 euroa. Lahjakortille ei kerry korkoa.

Lahjakorttia voi käyttää ainoastaan Gastrogrill Mure’ssa (Pohjoisesplanadi 17, 00170 HELSINKI) ravintolan aukioloaikoina. Huomioi korttia käyttäessäsi, että Gastrogrill Mure’ ei voi taata vapaata pöytää haluamanasi ajankohtana, ellet ole tehnyt pöytävarausta etukäteen. Suosittelemme pöytävarauksen tekemistä kortin käytön varmistamiseksi ilman jonotusta.

Lahjakortin maksamisen jälkeen, lahjakortti lähetetään Asiakkaan ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.  Lahjakortissa ei ole erillisiä toimituskulua. 

Lahjakortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä. Lahjakortti on käytettävä kerralla, eikä lahjakortin käyttämättä jäänyttä arvoa hyvitetä tai palauteta. Lahjakorttia ei voi vaihtaa käteiseksi.  

Asiakas on vastuussa lahjakortista ja Atria ei vastaa kadonneista, varastetuista, tai luvattomasti käytetyistä lahjakorteista. Jos Asiakas antaa lahjakortin toiselle henkilölle, Asiakkaan vastuulla on kertoa lahjakorttiin liittyvistä ehdoista.

 

7. Peruuttamisoikeus

Kuluttajansuojalain 6 luvun mukaisesti etämyynnissä sovellettavaa peruutusoikeutta ei ole elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden yksittäisissä toimituksissa. Peruutusoikeutta ei ole myöskään Verkkokaupan yritysasiakkaiden tilauksiin.

Kuluttaja-asemassa olevalla Asiakkaalla on oikeus peruuttaa Verkkokaupan lahjakortin osto neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa lahjakortin vastaanottamisesta. Asiakkaan tulee tällöin olla yhteydessä sähköpostitse Lihakaupan asiakaspalveluun lihakauppa-asiakaspalvelu@atria.com tai puh. 0800 1 28742. Asiakkaan tulee ilmoittaa tilausnumero, joka on mainittu tilausvahvistuksessa sekä tilinumero, jolle palautus suoritetaan. Peruuttamisoikeutta koskevan ilmoituksen vastaanottaminen vahvistetaan Asiakkaalle sähköpostitse. Lahjakortti mitätöidään ja lahjakortin hinta palautetaan kokonaisuudessaan takaisin Asiakkaan ilmoittamalle tilille viimeistään neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa peruuttamisoikeutta koskevan Asiakkaan ilmoituksen ja tilinumeron vastaanottamisesta. Asiakas vastaa lahjakortin palautuskustannuksista. Peruuttamisoikeutta ei ole, jos lahjakorttia on käytetty.

 

8. Toimitustavat ja toimituksen vastaanotto

Tuotteiden toimitus tapahtuu Asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen kolmannen osapuolen toimesta.   Tuotteita toimitetaan vain erikseen mainituille alueille Suomessa ja toimitusosoitteen on sijaittava kyseisellä toimitusalueella. Toimitusalueen voi tarkistaa Verkkokaupan toimitusalueluettelosta postinumeron perusteella.

Toimituspäivä- ja aika vahvistetaan tilauksen yhteydessä. Kulloinkin valittavissa olevat toimituspäivät ja kellonajat ovat nähtävillä Verkkokaupan toimitusinformaatiosta.  Asiakkaan tulee olla vastaanottamassa lähetystä ilmoitettuna aikana tai huolehtia siitä, että hänen valtuuttamansa henkilö voi vastaanottaa tilatut tuotteet. Asiakas saa tekstiviestimuistutuksen toimitusajankohdasta toimitusta edeltävänä päivänä.

Atria Suomi Oy ei vastaa siitä, jos tilauksen toimittaminen viivästyy tai tilausta ei pystytä toimittamaan sen vuoksi, että Asiakas on ilmoittanut virheelliset yhteystiedot Verkkokaupassa tai Asiakas tai hänen valtuuttamansa ei ole paikalla sovittuna toimitusajankohtana eikä heitä tavoiteta. Mikäli Asiakas tai hänen valtuuttamansa ei ole paikalla vastaanottamassa toimitusta sovittuna aikana, toimitusta ei jätetä toimituspaikalle tuotelaadun ja tuoreuden takaamiseksi.  Mikäli lähetystä ei voida luovuttaa Asiakkaalle tai hänen valtuuttamalleen lähetys palautuu eikä lähetystä hyvitetä.

Mikäli toimitus viivästyy tai näyttää viivästyvän muusta kuin Asiakkaasta johtuvasta syystä, Atria Suomi Oy pyrkii olemaan Asiakkaaseen yhteydessä sopiakseen uudesta toimitusajasta.

 

9. Vastuun siirtyminen

Atrian vastuu tilauksesta ja tuotteiden toimituksesta kestää toimituksen luovutushetkelle saakka. Tuotteiden toimittaja pyytää Asiakkaalta tai hänen valtuuttamaltaan kuittauksen varmistaakseen turvallisen toimituksen Asiakas on vastuussa tuotteen oikeinlaisesta säilytyksestä luovutushetken jälkeen.

 

10. Hinnat ja toimitusmaksu

Tuotteet veloitetaan tilaushetkellä voimassa olevan hinnan perusteella. Tuotteiden hinnat ovat voimassa toistaiseksi tai tuotetiedoissa erikseen ilmoitettuna aikana. Tuotteiden hinnat sisältävät arvolisäveron. Toimitusmaksu ilmoitetaan erikseen. Toimitusmaksu näytetään lisäksi Asiakkaalle tilauksen yhteydessä ennen kuin Asiakas vahvistaa tilauksen.

 

11. Tuotteiden saatavuus

Osa Verkkokaupan tuotteista on ns. sesonkituotteita tai muutoin sellaisia tuotteita, joita valmistetaan vain rajallinen määrä. Tuotteet saattavat olla tilapäisesti loppu esimerkiksi tuotannollisten syiden vuoksi.

 

12. Tilausvahvistus ja kuitti

Asiakkaalle lähetetään onnistuneen tilauksen jälkeen sähköpostitse tilausvahvistus/kuitti, joka sisältää tilauksen keskeiset tiedot. Asiakkaan tulee tarkistaa, että tilausvahvistukseen/kuittiin merkityt tiedot tilauksen sisällöstä ovat oikeat.

 

13. Maksaminen

Asiakas valitsee maksutavan tilaushetkellä Asiakkaalle verkkokaupassa tarjolla olevista vaihtoehdoista. Maksutapoina hyväksytään yleisimmät pankki- ja luottokortit sekä kaikkien kotimaisten pankkien verkkopankkimaksut. Asiakas voi valita maksutavaksi myös Svea Payments Oy:n tarjoaman erämaksun, laskun tai yrityslaskun, joita koskevat maksutapakuvaukset ja -ehdot löytyvät Svea Payments Oy:n verkkosivuilta.  Maksujen prosessoinnista vastaa Svea Payments Oy. Maksamiseen siirrytään Svea Payments Oy:n verkkopalvelun kautta.  Svea Payments Oy on Finanssivalvonnan valtuuttama ja valvoma kansainvälisesti toimiva maksulaitos.

 

14. Tuotteiden tarkistaminen ja reklamaatio

Asiakkaan tulee toimituksen vastaanotettuaan viivytyksettä tarkastaa, että toimitetut tuotteet ovat tilauksen mukaiset ja virheettömät. Puuttuvat tai vialliset tuotteet korvataan toimittamalla vastaava tuote tilalle. Mikäli Asiakas havaitsee virheen, Asiakkaan tulee viivytyksettä tilauksen vastaanottamishetken jälkeen ilmoittaa puutteesta tai virheestä kuluttajapalveluun lihakauppa-asiakaspalvelu@atria.com tai puh. 0800 1 28742. Reklamaatioon tarvitaan ostoskuitti tai lähetyksen vastaanottokuitti.

Verkkokaupasta myydyt tuotteet ovat tuoreita elintarvikkeita ja virheettömillä tuotteilla ei ole peruutus-, palautus- tai vaihto-oikeutta (ks. kuluttajansuojalain 6 luvun 16 §).

 

15. Tuotteiden arvostelu
Lihakauppa.fi:n asiakkaat voivat kirjoittaa ostamistaan tuotteista arvosteluita.   Atria julkaisee kaikki seuraavia ehtoja noudattavat arvostelut riippumatta siitä, onko tuotteen arvostellut henkilö tyytyväinen tuotteeseen vai ei. Arvosteluiden sääntöjenmukaisuus käydään läpi Atrian vastuuhenkilön toimesta ennen arvostelun julkaisemista. Atria kerää tuotearvostelut lähettämällä arvostelumahdollisuuden sisältävän sähköpostin tuotteen ostaneen asiakkaan vahvistettuun sähköpostiosoitteeseen.
Arvostelijan tulee sitoutua seuraaviin ehtoihin:
•    Arvostelija on ostanut tuotteen Lihakauppa.fi:stä;
•    Arvostelija on vähintään 18-vuotias;
•    Arvostelu on totuudenmukainen ja arvostelijalla on todellista kokemusta arvostelemastaan tuotteesta;
•    Kaikkien arvosteluiden tulee olla arvostelijan itsensä kirjoittamia, eikä niihin saa sisällyttää kolmannen osapuolen luomaa sisältöä; 
•    Mikäli arvostelija on Atrian työntekijä tai saanut tuotteen tuotenäytteenä tai kaupallisen yhteistyön kautta, arvostelija ilmoittaa tästä näkyvällä tavalla;
•    Arvostelu ei pidä sisällään luottamuksellista tietoa eikä tarpeettomia, mukaan lukien arkaluonteisia, henkilötietoja;
•    Arvostelu on kirjoitettu asiallisella ja aiheeseen sopivalla tyylillä, eikä se saa olla kenenkään näkemyksen mukaan loukkaava, herjaava, vihamielinen tai muutoin koettavissa loukkaavaksi, uhkaavaksi tai häiritseväksi ketään kohtaan;
•    Arvostelija vakuuttaa, ettei arvostelun näyttämisestä Atrian verkkosivuilla ole hänellä olevien tietojen mukaan mitään haittaa kolmansille osapuolille;
•    Arvostelija antaa Atrialle oikeuden hyödyntää jättämäänsä arvostelua vapaasti verkkosivuillaan arvostellun tuotteen yhteydessä sekä muualla Atrian markkinoinnissa, joka koskee kyseistä tuotetta.
Atria varaa oikeuden olla hyväksymättä ja/tai poistaa sivuiltaan kaikki sellaiset arvostelut, jotka eivät täytä yllä olevia ehtoja, ilmoittamatta siitä arvostelijalle.

 

16. Vastuunrajoitus

Atria Suomi Oy ei vastaa välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Asiakkaalle Verkkokaupan käytöstä tai siitä, että Verkkokauppa ei ole käytettävissä. 

Näillä ehdoilla ei rajoiteta Atria Suomi Oy:n kuluttajansuojalain mukaista vastuuta.

 

17. Ylivoimainen este

Atria Suomi Oy ei ole vastuussa sellaisesta tuotteen virheellisyydestä, toimituksen viivästymisestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, joka johtuu Atria Suomi Oy:n tai sen alihankkijoiden tai toimittajien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta (force majeure).

 

18. Verkkopalvelun tai näiden ehtojen muuttaminen

Atria Suomi Oy voi muuttaa Verkkopalvelua ja näitä ehtoja. Asiakas hyväksyy muutokset tehdessään uuden tilauksen. Kulloinkin voimassaolevat ehdot ovat nähtävissä Atria Suomi Oy:n kotisivuilla.

 

19. Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu

Näitä ehtoja koskeviin riita-asioihin sovelletaan Suomen lakia. Atria Suomi Oy:n ja Asiakkaan väliset riita-asiat ratkaistaan ensisijaisesti sopimusneuvotteluilla. Jos Atria Suomi Oy:n ja kuluttaja-asiakkaan välinen erimielisyys ei ratkea neuvottelemalla, erimielisyys on mahdollista ratkaista myös kuluttajariitalautakunnassa (www.kuluttajariita.fi), jonne kuluttaja-asiakas voi viedä asian oltuaan ensin yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Erimielisyydet ratkaistaan lopullisesti suomalaisessa tuomioistuimessa.

 

20. Asiakaspalvelu

ma – pe klo 10-13
puh 0800 1 28742 (puhelu on maksuton)
lihakauppa-asiakaspalvelu@atria.com

 

21. Ylläpitäjä

Atria Suomi Oy
PL 900, 60060 Atria
Y-tunnus: 1800395-5