UUTUUS! Savustettu Thor’s Hammer, chimichurri-kastiketta, grillattuja perunoita ja tomaattisalaattia

Työaika 2 t Kokonaisaika 8 t
4 annosta
ATRIA Savustettu Thor's Hammer KUVA.jpg

Thor’s Hammer – eli naudan potkan yläosa – on grillauksen uusi kuningas. Hitaasti savustettuna se saa pintaan upean barkin, ja sisältä liha kypsyy lusikalla revittäväksi. Tarjoile näyttävä lihapala kesän juhliin raikkaan chimichurrin, grillattujen perunoiden ja tomaattisalaatin kanssa.

Raaka-aineet

1 kpl UUTUUS! Atria Naudan Potkanuija n. 2,3kg

3 rkl BBQ-kastiketta

3 rkl naudalle sopivaa rubia eli kuivamausteseosta

2 dl lihalientä

2 dl tummaa olutta

Chimichurri

1 kpl ruukku lehtipersiljaa

1/2 kpl ruukku korianteria (tai pelkästään persiljaa)

2 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl pieni punainen chili

1 rkl punaviinietikkaa

1 dl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

Grilliperunat

1 kg keitettyjä perunoita

2 rkl oliiviöljyä

1/2 tl suolaa

Tomaattisalaatti

4-5 kpl tomaattia

1/2 kpl punasipuli

1 rkl valkoviinietikkaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Pyyhi Thor’s Hammer talouspaperilla ja sudi sen pintaan ohut kerros BBQ-kastiketta. Hiero päälle kauttaaltaan naudalle sopivaa rubia. Anna maustua huoneenlämmössä sillä aikaa, kun valmistelet grillin.

 

Sytytä piippusytyttimessä pieni kasa brikettejä ja kaada ne grillin toiseen kulmaan. Nosta grillin lämpötila 120 asteeseen. Nosta Thor’s Hammer grillin vastakkaiseen reunaan epäsuoralle lämmölle, lisää briketeille liotettuja tammilastuja ja kansi kiinni. Säädä grillin lämpötila ilma-aukoilla noin 120 asteeseen.

 

Kun pintaan on muodostunut kaunis, tumma bark ja sisälämpötila on 65–70 astetta, nosta liha pois grillistä ja kääri se tiukasti folioon. Kypsennä foliossa vielä 3–4 tuntia joko grillissä tai uunissa 120 asteessa, kunnes sisälämpötila on n. 92–95 astetta ja liha mureaa.

Valmista sillä välin chimichurri. Hienonna yrtit, valkosipuli ja chili. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa tarjoiluun asti.

 

Puolita perunat ja pyöräytä oliiviöljyssä sekä suolassa. Grillaa perunoita kuumassa grillissä, kunnes niissä on kullanruskea pinta.

Viipaloi tomaatit sekä punasipuli ohuesti ja mausta etikkatilkalla, oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi basilika.

Avaa Thor’s Hammer varovasti ja nosta se keskelle tarjoiluastiaa. Valuta pinnalle reilusti chimichurria ja tarjoile perunoiden ja tomaattisalaatin kanssa.