Denver Steak, pannukastiketta, sydänsalaattia ja paahdettua perunaa
Denver Steakista syntyy herkullinen ateria, joka on helppo valmistaa ja sopii monille ruokavalioille. Pihvien leikkaamisen jälkeen voit hyödyntää jääneet leikkuupalat vartaisiin tai pataruokiin, ja voit myös pakastaa lihat tulevaa käyttöä varten. Leikkaa pihvit noin 2–3 sentin paksuisiksi, jotta niiden paistoaika pannulla on nopea. Tärkeää on antaa pihvien levätä hetki ennen tarjoilua, jotta ne ehtivät vetäytyä ja säilyttää mehevyytensä.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Premium Naudan Denver Steak suklaahiehosta n. 1,7kg
2 rkl suolaa
2 rkl mustapippuria rouhittuna
6 rkl rypsiöljyä
50 g voita
2 kpl valkosipulinkynttä
2 kpl oksaa timjamia
1 rkl sinappia
2 dl kuohukermaa
Paahdetut perunat
1 kg Annabelle-perunoita paloiteltuna
3 rkl rypsiöljyä
6 kpl timjaminoksaa
1 rkl suolaa
1/2 rkl rouhittua mustapippuria
Salaatti
2 kpl sydänsalaattia
1 rkl sinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/2 kpl sitruunan mehu
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
1/2 rkl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Denver Steak
Leikkaa veitsellä Denver Steakin pinnasta pois kalvot. Leikkaa veitsellä lihan pääty pois ja leikkaa tämän jälkeen 6 kappaletta noin 2–3 cm paksuisia pihvejä lihan syitä vasten. Jokaisen pihvin tulisi painaa noin 200 grammaa. Ripottele suola ja puolet mustapippurista tasaisesti pihvien päälle.
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja kaada puolet rypsiöljystä paistinpannulle. Laita puolet pihveistä kuumalle pannulle, paista noin minuutin ajan ja lisää pannulle puolet voista, valkosipulinkynsi ja timjamin oksa. Käännä pihvit ympäri ja valele vaahtoavalla voilla noin 30 sekunnin ajan. Poista pihvit pannulta ja paista loput pihvit samalla tavalla. Ota pihvit pois pannulta.
Laita pannulle loppu mustapippurirouhe ja paahda noin minuutin ajan. Lisää joukkoon sinappi sekä kerma ja keitä noin 2 minuutin ajan, kunnes kastike on paksua.
Perunat
Pyörittele perunat rypsiöljyn, timjaminoksien ja mausteiden kanssa. Laita maustetut perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuutin ajan
Sydänsalaatti
Valmista salaatti erottamalla sydänsalaatista lehdet. Sekoita kulhossa sinappi, hunaja ja sitruunamehu. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan vispilällä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Sekoita vinegretti salaatinlehtien sekaan.
Tarjoilu
Siivuta pihvit ja tarjoile paahdettujen perunoiden, salaatin ja kastikkeen kanssa.