Maustekuorrutettu hanger steak ja bourbon-voita

Työaika Kokonaisaika 1 t 15 min
8 annosta

Erityisesti teurastajien suosikiksi noussut hanger steak on helppo valmistaa. Kova keskikalvo pois, mausteseos pintaan ja liha grilliin. Täydelliset kaverit pihville saat bourbon-viskillä maustetusta voista ja grillatusta purjosta.

 

(gluteeniton, kananmunaton, soijaton, pähkinätön, ei sisällä kalaa/ äyriäisiä, ei sisällä hernettä, ei sisällä selleriä)

Raaka-aineet

1 kpl Atria Naudan hanger steak n. 1,5 kg

200 g Normaalisuolainen voi

9 g Valkosipuli

0,6 dl Bourbon viski

5 g Tuore ruohosipuli

Suola

Rouhittu mustapippuri

20 g Valkosipuli

50 g Salottisipuli

10 g Tuore punainen chili

15 g Tuore korianteri

50 g Ruokosokeri

15 g Fenkolin siemen

10 g Kokonainen korianterin siemen

1 kg Purjosipuli

1 dl Oliiviöljy

Suola

Rouhittu mustapippuri

Valmistusohje

Maustevoi:

Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja ruohosipulit sekä viski. Mausta suolalla ja pippurilla ja kääri leivinpaperin avulla pitkäksi pötköksi. Anna voin kovettua jääkaapissa.

 

Maustekuorrute

Hienonna valkosipulinkynnet, shalottisipuli, chili ja korianteri. Jauha fenkolinsiemenet ja korianterin siemenet morttelissa. Yhdistä siemenet, sokeri ja hienonnetut tuoreet kasvikset. Tai yhdistä kaikki mausteseoksen aineet blenderissä ja aja karkeaksi seokseksi.

 

Poista hanger steakeistä keskellä lihaa kulkeva kalvo, jotta saat lihasta kaksi pitkää pihviä. Kuivaa pihvit ja hiero pintaan mausteseos. Grillaa kuumassa öljytyssä grillissä noin 8 minuuttia molemmin puolin, kunnes pihvit ovat medium. Anna vetäytyä 10 mi
nuuttia ja viipaloi lihansyitä vasten ohuiksi viipaleiksi. Mausta lihaviipaleet sormisuolalla.

 

Halkaise purjot, poista kovat ulommaiset lehdet, juuret ja kovemmat tummanvihreät yläosat. Pese ja öljyä purjot. Grillaa purjoja kuumassa grillissä 5 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.