Rapea paahtokylki grillissä

Työaika Kokonaisaika
6 annosta

Iso paahtokylki vaatii oman aikansa valmistuakseen, mutta lopputulos on sitäkin parempi. Tuhdit siivut lautaselle pekonisen perunasalaatin kanssa ja suurempikin nälkä sammuu takuu varmasti.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Possun luullinen paahtokylki n. 2,5kg

50 g Suola

50 g Hienosokeri

150 g Tomaattiketsuppi

100 g Ruokosokeri

30 g Siirappi

50 g Omenamehu

7 g Worcestershirekastike

2 g Sinappijauhe

2 g Savupaprikajauhe

2 g Valkosipulijauhe

Suola

Jauhettu mustapippuri

150 g Pekoni

200 g Omena

1 kg Kuorittu, keitetty peruna

100 g Punasipuli

75 g Kevätsipuli

0,3 dl Omenaviinietikka

50 g Majoneesi

100 g Turkkilainen jugurtti

15 g Kuivattu timjami

2 g Dijon sinappi

Suola

Rouhittu mustapippuri

Valmistusohje

PAAHTOKYLKI

Hiero paahtokyljen pintaan suolaa ja sokeria jo edeltävänä päivänä ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Lämmitä grilli 200-asteeseen ja paista paahtokylki epäsuoralla lämmöllä 1½ -2h palan koosta riippuen, kunnes kylki on murean kypsää. Lihan voi kypsentä
ä myös uunissa.

 

BBQ -kastike

Sekoita BBQ-kastikkeen ainekset ja kiehauta. Anna kuplia hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes sokeri sulaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Hienonna pekonit ja paista rapeaksi.

 

Hienonna punasipuli ja viipaloi kevätsipuli. Sekoita kaikki perunasalaatin ainekset.

 

Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi paahtokylki annospaloihin ja tarjoa perunasalaatin ja bbq-kastikkeen kanssa.