UUTUUS! Sticky kinkku

Työaika 1 t 30 min Kokonaisaika 3 t
10-12 annosta
Atria_Lihakauppa_joulukinkku_1.jpg

Suolainen kinkku ja makea sinappinen vaahterasiirappiglasyyri ovat täydellinen yhdistelmä, jolla saat joulupöytään Amerikan tunnelmaa. Lähes kypsä kinkku glaseerataan useita kertoja makealla siirappikastikkeella, josta muodostuu kinkkuun herkkullisen tahmea paistopinta.  

Raaka-aineet

1 kpl Lihakauppa Mestarin Kinkku 3 kg

Glaseerauskastike

1 dl ruokosokeria

1 dl vaahterasiirappia

1/2 dl appelsiinimehua

1/2 dl dijonsinappia

1/4 tl kanelia

1/4 tl maustepippuria

1/4 tl muskottipähkinää

1½ rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Ota kinkku huoneenlämpöön reilusti ennen kypsennystä.

 

Lämmitä uuni 125 asteeseen ja kypsennä kinkkua 3,5-4 h riippuen siitä miten kypsäksi lopullisen kinkun haluat.

 

Valmista sillä aikaa glaseerauskastike. Sekoita kaikki aineet pienessä kattilassa ja kiehauta. Anna porista matalalla lämmöllä 15 minuuttia.

 

Ota kinkku uunista, poista paistoverkko ja nahka. Tee kinkun pintaan jäävään rasvaan ristikkoviillot ja sivele kinkun pinta kauttaaltaan hieman jäähtyneellä vaahterasiirappiseoksella. Nosta uunin lämpötila 175-asteeseen ja jatka glaseerausta 10-15 minuutin välein kunnes kinkku on haluamassasi kypsyydessä. Jos kinkun pinta alkaa tummua liikaa, mutta kypsyys ei ole vielä mieleisesi, voit laskea uunin lämpötilan takaisin 125 asteeseen ja jatkaa kypsennystä. Viimeistele kypsä kinkku glaseerauskastikkeella ja tarjoile.