Tacos de Lengua - naudankielitacot
Naudankielestä tehdyt tacot ovat meksikolainen klassikko. Kieli on raaka-aine joka saattaa aluksi tuntua vieraalta, mutta oikean valmistusmenetelmän kautta siitä syntyy mitä herkullisinta grilliruokaa.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Naudan kieli n. 2,5 kg
150 g Sipuli
9 g Valkosipuli
2 g Laakerinlehti
Vesi
2 g Rouhittu mustapippuri
18 g Suola
k
60 g Limemehu
10 g Tuore korianteri
3 g Valkosipuli
2 g Juustokumina (jeera)
0,15 dl Oliiviöljy
Suola
Pippuri
250 g Vehnätortilla
300 g Tomaattisalsaa
400 g Avocado
100 g Fetajuusto (20% rasvaa) suolaliemessä
100 g Jalapeno
15 g Tuore korianteri
Valmistusohje
Pilko sipuli ja aseta kattilaan valkosipulin, laakerinlehtien ja kielen kanssa. Peitä vedellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 1 tunti 500 grammaa naudankieltä kohti. Kieli painaa yleensä noin kilon, joten keittoaikaa tarvitaan 2 tuntia.
Ota kieli pois vedestä ja jäähdytä. Poista uloin kalvo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä marinadin ainekset ja lisää kielen siivuihin. Anna marinoitua pari tuntia.
Grillaa siivuihin kunnon grilliraidat ja tarjoa maissitacojen välissä vihreällä salsalla, avokadon viipaleilla, fetajuustolla, pikkelöidyillä jalapenoilla ja korianterilla höystettynä.