Tacos de Lengua - naudankielitacot

Työaika 3 t Kokonaisaika 5 t
8 annosta

Naudankielestä tehdyt tacot ovat meksikolainen klassikko. Kieli on raaka-aine joka saattaa aluksi tuntua vieraalta, mutta oikean valmistusmenetelmän kautta siitä syntyy mitä herkullisinta grilliruokaa.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Naudan kieli n. 2,5 kg

150 g Sipuli

9 g Valkosipuli

2 g Laakerinlehti

Vesi

2 g Rouhittu mustapippuri

18 g Suola

k

60 g Limemehu

10 g Tuore korianteri

3 g Valkosipuli

2 g Juustokumina (jeera)

0,15 dl Oliiviöljy

Suola

Pippuri

250 g Vehnätortilla

300 g Tomaattisalsaa

400 g Avocado

100 g Fetajuusto (20% rasvaa) suolaliemessä

100 g Jalapeno

15 g Tuore korianteri

Valmistusohje

Pilko sipuli ja aseta kattilaan valkosipulin, laakerinlehtien ja kielen kanssa. Peitä vedellä ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 1 tunti 500 grammaa naudankieltä kohti. Kieli painaa yleensä noin kilon, joten keittoaikaa tarvitaan 2 tuntia.

 

Ota kieli pois vedestä ja jäähdytä. Poista uloin kalvo ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Yhdistä marinadin ainekset ja lisää kielen siivuihin. Anna marinoitua pari tuntia.

 

Grillaa siivuihin kunnon grilliraidat ja tarjoa maissitacojen välissä vihreällä salsalla, avokadon viipaleilla, fetajuustolla, pikkelöidyillä jalapenoilla ja korianterilla höystettynä.