Korean pulled pork tacot viljaporsaan potkasta

Työaika Kokonaisaika 4 t
10 annosta

Korean pulled pork tacojen täytteeksi haudutetaan viljaporsaan potkalihaa soija-inkivääripohjaisessa liemessä. Pikakimchi valmistuu ryöppäämällä kiinankaalit ennen maustamista suolavedessä. Lisukkeeksi valmistetaan vielä helppo chilihilloke ja herkulliset
tacot ovat valmiit.

Raaka-aineet

seesamöljyä

20 g Suola

3 dl Soijakastike

0,90 dl Seesamiöljy

2 dl Riisiviinietikka

40 g Valkosipuli

50 g Tuore inkivääri

5 dl Vesi

Pikakimchi

40 g Suola

1 l Vesi

850 g Kiinankaali

10 g Valkosipuli

13 g Tuore punainen chili

50 g Tuore inkivääri

36 g Hieno sokeri

0,3 dl Riisiviinietikka

Lime

Chilihilloke

125 g Tuore punainen chili

10 g Valkosipuli

170 g Hieno sokeri

100 g Salottisipuli

2 dl Vesi

20 g Kuoreton seesaminsiemen

Lisäksi

100 g Kevätsipuli

900 g Maissitortilla

Valmistusohje

Ota potkalihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen kypsennystä. Potkalihat ovat tuoreita, joten voit hyvin pakastaa puolet lihoista, mikäli et tarvitse tacoja suurta määrää. Paista lihoihin väri seesamiöljyssä pannulla ja mausta lihat suolalla.

 

Laita lihat uunivuokaan.Hienonna valkosipui ja raasta inkivääri. Lisää vuokaan kaikki liemen ainekset. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 3 tuntia, kunnes lihat ovat hajoavan kypsiä.

 

Pikakimchi

Kiehauta vesi ja suola, anna jäähtyä hetki. Leikkaa kaali suikaleiksi ja lisää suolaveteen. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Huuhtele kylmällä vedellä. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili. Raasta inkivääri ja sekoita kaikki mausteet keskenään. Mausta kaali mausteseoksella ja anna pikakimchin tekeytyä jääkaapissa lihojen kypsymisen ajan.

 

Chilihilloke

Halkaise chilit, poista siemenet ja kuutioi chilit sekä sipulit. Laita kattilaan hillosokerin ja veden kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kokoon, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Paahda seessaminsiemenet ja lisää lopuksi joukkoon. Jäähdytä hilloke.

 

Revi potkalihat pieneksi, lisää joukkoon keitinlientä ja mausta pulled pork ripauksella suolaa. Lämmitä maissitacot, lisää tacoihin pulled porkia, kimchiä, chilihilloketta ja hienonnettua kevätsipulin vartta.