Possun plumaa ja paahdettua kurpitsaa

Työaika 1 t Kokonaisaika 3 t
6 annosta
040 Italian Kevät Helsinki 30.3.2025 HIGH RES.jpg

Raaka-aineet

1 pkt Atria Possun Pluma n. 1,3kg

Paahdettu kurpitsa

1 kg kurpitsaa

50 g voita

2 dl paahdettua hasselpähkinärouhetta

1 dl hunajaa

suolaa ja pippuria

Villivalkosipuli- pistaasipesto

100 g villivalkosipulia

1/2 dl pistaasia

1/2 dl pinjansiemeniä

1/2 pnt kirveliä

50 g parmesaania

oliiviöljyä

Salviamarinoidut porkkanat

1 rkl salviaa

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl sitruunamehua

2 rkl hunajaa

suolaa

300 g porkkanaa pieninä kuutioina

Valmistusohje

Sekoita kurpitsakuutioihin pehmeä voi, pähkinät, hunaja ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tai paista kurpitsakuutiot al dente. 

 

Hienonna valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna kirveli. Sekoita pesto oliiviöljyn kanssa ja tarvittaessa soseuta hieman tehosekoittimessa. 

 

Leikkaa salvia ohueksi silpuksi. Sekoita aineksista marinadi porkkanakuutioiden joukkoon. Anna marinoitua kylmässä muutama tunti.

 

Grillaa possun pluma ja leikkaa annospaloiksi. Lisää lisukkeet annokseen mukaan.