Naudan potkaa ja tryffeli-puikulapyreetä

Raaka-aineet
1 kpl UUTUUS! Atria Naudan Potkanuija n. 2,3kg
2 rkl suolaa
1 tl mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
rypsiöljyä
5-8 dl punaviiniä
5-8 dl lihalientä
1 dl fariinisokeria
1 dl tummaa balsamietikkaa
1 dl kuivattuja herkkutatteja
1 kpl valkosipuli
1/2 kpl sitruunaa viipaleina
muutama oksa tinjamia
pari oksaa rosmarinia
4 kpl laakerinlehteä
3 kpl varsiselleriä
1 kpl porkkana
Tryffeli-puikulapyree
1 kg puikulaperunaa
5 dl täysmaitoa
50 g voita
50 g tryffelipyreetä
suolaa ja pippuria
Puffattua parmesaania
100 g parmesaania
1 l vettä
syväpaistoöljyä
Valmistusohje
Hiero potkaan suolaa ja pippuria. Pyörittele potka jauhoissa, kuumenna öljy pannulla ja paistanopeasti jokapuolelta kauniin ruskeaksi. Siirrä lopuksi ruskistettu potka isoon uunipataan. Kiehauta hieman vettä pannussa ja lisää liemi pataan. Leikkaa valkosipulista kanta pois, mutta jätä kynnet vielä paikoilleen. Laita valkosipuli, sitruunat, yrtit, laakerinlehdet sekä pilkotut sellerit ja porkkanat potkan ympärille pataan ja lisää nesteet. Laita pataan kansi päälle, laita 100- asteiseen uuniin ja kypsennä 10 - 12 tunnin ajan, kunnes liha on ylikypsää ja irtoaa luusta hyvin.
Kun liha on kypsynyt, ota valkosipuli liemestä talteen ja nosta potka liemestä sivuun odottamaan.Siivilöi liemi kasariin ja keitä se kasaan kastikkeeksi. Purista valkosipulinkynnet kuoristaan kastikkeen sekaan. Ota potkaluusta luuydin kastikkeeseen. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Keitä kuoritut puikulat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.Valuta perunat kuivaksi. Soseuta puikulaperunat hienoksi soseeksi. Lisää kuumaa voisulaa sekä maitoa joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tryffelipyre sekä suolaa ja pippuria.
Raasta parmesaani. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää parmesaaniraaste. Elä keitä enää. Sekoita hieman ja anna juuston sulaa. Anna levätä 30 min huoneen lämmössä. Valuta ylimääräinen vesi pois varovasti ja tee juustosta pallo ja purista kuivaksi. Kaulitse oikein ohut levy kahden leivinpaperin välissä. Kuivata uunissa 2 tuntia 80- asteessa. Paloittele kuivanut levy ja friteeraa öljyssä nopeasti muutama sekuntti. Laita liinalle valumaan.
KOKEILE MYÖS
