Osteriannos Bavette tartarilla

Työaika 2 t Kokonaisaika 2 t
6 annosta
007 Italian Kevät Helsinki 30.3.2025 HIGH RES.jpg

Herkullinen osteriannos Bavette tartarilla "carni cruda" valmistuu näillä selkeillä ohjeilla.

Raaka-aineet

300 g Atria Premium Naudan Bavette suklaahiehosta n. 2kg

1/2 kpl sitruunan menua

1 dl oliiviöljyä

Aioli

1 dl valkosipulimurskaa

2 dl majoneesia

Sinappinen kaviaari

1 dl sokeria

1 dl vaaleaa etikkaa

1 dl vettä

1 dl sinapinsiemeniä

Ryöpätty osteri

6 kpl ostereita

1 kpl salottisipuli

1 kpl valkosipulinkynsi

3 kpl tinjamin oksaa

2 rkl oliiviöljyä

ripaus mustapippuria

4 dl valkoviiniä

suolaa

Valmistusohje

Poista lihasta kalvot. Grillaa nopeasti kuumassa "grilli pinta", jäähdytä ja hienonna pieniksi kuutioiksi. Mausta pippurilla, suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunanmehulla. Sekoita hellästi.

 

Sekoita majoneesista ja valkosipulimurskasta kevyesti valkosipulinen aioli. Mausta suolalla.

 

Keitä sinapinsiemenkaviaarin aineksia kunnes sinapinsiemenet ovat poksahtelevia suussa. Jäähdytä.

 

Avaa osterit ja ota liemi ja liha talteen. Pidä osterit kylmässä! Hienonna salottisipuli ja valkosipuli sekä timjami. Kuullota oliiviöljyssä salottisipuli, timjami, valkosipuli, lisää viini. Keitä liemi puoleen. Lisää osterien liha sekä liemi. Kiehauta pari minuuttia ja jäähdytä mahdollismman nopeasti. Säilytä osterit liemessään.