NÄIN VALMISTUU DENVER STEAK - TÄYDELLINEN PIHVI KOHTUULLISEEN HINTAAN

 

Denver Steakin valmistus on lähes yhtä yksinkertaista kuin sisäfileen tai ulkofileenkin valmistus. Naudan lavassa, lapaluun alla sijaitseva lihas on erityisen murea, joten voit vain leikata sen paksuiksi pihveiksi.

614088_Atria_Denver_Steak_puolituskohdan_paattaminen.jpg

Poista lihan pinnasta ensin mahdolliset kalvot. Denver Steakin lihan syiden suunta muuttuu hieman noin puolivälissä lihasta. Tarkista syiden suunta ja puolita Denver Steak syiden suunnan vaihtumiskohdasta. Tasoita sen jälkeen palojen reunat niin, että palat ovat kauttaaltaan suurin piirtein tasapaksuja ja saat leikattua niistä tasakokoisia pihvejä. Voit käyttää reunoista leikatut palat esimerkiksi wokkeihin, tacoihin tai lihakastikkeeseen. Ne voi myös kypsentää sellaisenaan pienenä välipalana tai ruuanlaittoruokana.

614088_Atria_Denver_Steak_pihvien_leikkaminen 2.jpg

Leikkaa puolikkaat syitä vasten noin 3-4 cm paksuiksi pihveiksi. Toisen puolikkaan syyt saattavat olla hieman viistossa kulmassa, joten ennen reunojen tasoittamista kannattaa tarkistaa mihin suuntaan pihvit kannattaa leikata ja tasoittaa pala sitten sopivaksi.

Denver Steakin voi kypsentää myös kokonaisena. Jos haluat helpottaa lihan leikkausta kypsennyksen jälkeen, voit halkaista sen lihasten liittymäkohdasta, jolloin syyt on helpompi hahmottaa kypsennyksen jälkeen.

TÄYDELLINEN DENVER STEAK GRILLISSÄ

denver_grillissä.jpg

Denver Steak grillissä syntyy juuri niin helposti kuin voi kuvitella! Ota pihvit huoneen lämpöön noin tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla tai haluamallasi mausterubilla ja kypsennä keskilämpöisellä grillillä. Pihvien paistoaika riippuu pihvien paksuudesta. 3-4 cm paksuinen pihvi saavuttaa medium miinus -kypsyyden noin 3-4 minuutissa per puoli. Anna lihan levätä muutama minuutti ja tarjoile. Kokonainen Denver Steak grillissä syntyy, kun maustat lihan ensin haluamallasi kuivamausteella ja grillaat ensin suoralla lämmöllä kauniit pinnat. Kypsennä loppuun epäsuoralla tulella, kunnes sisälämpötila on haluamasi.

NÄIN DENVER STEAK VALMISTUU PANNULLA

614088_Atria_Denver_Steak_kypsennys.jpg

Kuten grillatessakin, Denver Steak syntyy myös pannussa aivan normaalien pihvien tapaan. Voit maustaa pihvit joko ennen paistamista tai paistamisen aikana suolalla ja mustapippurilla tai haluamallasi mausterubilla. Asetat pihvit kuumaan öljyttyyn pannuun ja paista ensin 3-4 minuuttia. Medium-kypsyisen pihvin saat, kun käännät pihvin juuri kun lihasnesteet alkavat nousta pihvin pintaan pihvin reunoista. Käännä pihvit, lisää pannulle voita ja makua tuomaan esimerkiksi yrttejä ja valkosipulia. Valele pihviä vaahtoavalla voilla vielä toiset 3-4 minuuttia. 

Anna pihvin levätä muutama minuutti leikkuulaudalla ja tarjoile. Kokonainen Denver Steak pannulla vaatii jälkikypsennyksen uunissa. Mausta ja paista pinnoille reilu väri pannussa ja nosta sitten 130-asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on noin 54 asteen tienoilla. Anna levätä vähintään kymmenen minuuttia ja leikkaa tarjolle.

DENVER STEAKIN KYPSYYS - LÄMPÖTILAT ERI KYPSYYSASTEILLE

Denver Steakin kypsyys on makuasia, kuten kaikissa muissakin lihoissa, mutta lihan mureuden takia sen voi nostaa jopa hieman normaalia pihviä korkeammalle. Kun paistat Denver Steakia medium miinus on noin 52-55-astetta, sillä sisälämpötila nousee pari astetta vielä paistamisen jälkeen, eli tavoite lämpötila on 54-57-astetta. Medium-pihvien tavoitelämpötila on 57-62 astetta eli paistaminen kannattaa lopettaa 55-60-asteen tienoilla. Raaka kypsyys syntyy, kun paistat pihvin 47-52-asteeseen ja medium plus välille 61-66-astetta ja sen jälkeen pihvi onkin kypsän puolella.

DENVER STEAKIN LEIKKAUS MUREUS SÄILYTTÄEN

614088_Atria_Denver_Steak_kypsan_lihan_leikkaaminen_2.jpg

Kypsän Denver Steakin leikkaaminen pihvinä on simppeliä hommaa. Kun Denver Steak on jo leikattu syitä vasten pihveiksi, paistetut pihvit kannattaa siivuttaa viistosti, hieman syitä vasten. Denver Steak on niin mureaa, ettei se kärsi, vaikka lautasella pihviä leikkaisi jopa syitä myöden sisä- tai ulkofileen tapaan. Jos kypsennät Denver Steakin kokonaisena, voit leikata sen lihan syitä vasten ohuiksi siivuiksi.

Denver Steak on erinomainen valinta, kun haluat yhdistää mureuden, maun ja kohtuullisen hinnan samaan pihviin. Sen valmistus onnistuu niin grillissä kuin pannussakin, ja oikealla leikkaustekniikalla saat siitä kaiken irti. Oli kyseessä sitten nopea pihvi arki-illalliselle tai kokonainen Denver Steak grillissä viikonlopun juhliin, lopputulos palkitsee varmasti. Kun ymmärrät kypsyysasteiden merkityksen ja lihan leikkaamisen oikein, Denver Steakistä voi tulla uusi suosikkipihvisi. Nyt tiedät, miten Denver Steakin valmistus tehdään oikein, eli ei muuta kuin kokeilemaan!

web_614088_1.png

Osta Denver steak kotiinkuljetuksella!